הכר את גופך
- wildvgan
- Aug 13, 2019
- 2 min read
Updated: Feb 28
הבנת המנוע האנושי ככלי לבחירת המניע

רובינו מכירים את מערכת ההפעלה של הטלפון שלנו טוב יותר ממערכת ההפעלה שבתוכנו.
אין פלא שאנו מבולבלים בין גישות תזונתיות שונות והולכים שולל אחרי כתבות ומאמרים במגזינים המשנים את גישתם חדשות לבקרים.
אם איננו מכירים את המערכת עצמה, אנו צריכים לשים את יהבינו על איש מקצוע שיספר לנו מה נכון בשבילנו.
הרבה פעמים משווים את גוף האדם למכונית ואכן יש דמיון בהקשר שדלק לא מתאים יחולל בעיות במנוע. אך יש הבדל אחד מהותי בין המכאניקה האנושית למכונה מלאכותית:
במידה ויש בעיה ברכב צריך ללכת למוסכניק שיסדר, בעוד שבגוף האדם, בהקשר של רוב הבעיות הפנימיות המוכרות, המוסכניקים נמצאים כבר בתוכינו, הם נקראים: כוחות הריפוי הטבעי איתם כל אחת ואחד נולדים והם קיימים בתוכינו. כל שצריך זה לתת להם לעבוד.
זהו לא ביטוי פילוסופי, זוהי עובדה קיימת.
כשעצם, חס ושלום, נשברת, זה האדם שמקבע את המקום באמצעים חיצוניים (וטוב שכך) בעוד הצטברות הנוזלים הטבעית במקום השבר היא קיבוע טבעי והכאב המורגש מרמז כי אין להזיז את האיבר כל משך ההחלמה. עם זאת איחוי ובניית העצם מחדש מתבצעת ע״י גורם אחד בלבד: גוף האדם. זאת בתנאי שניתן לאיבר את המנוחה המתאימה ואת התנאים להחלמה.
כשאדם סובל מהתקף אסתמה, למשל, הוא נוטל משאף ש״פותח״ באופן זמני את אברי הנשימה, אך אמצעי זה אינו מונע את ההתקף הבא, וההיפך הוא הנכון.
כפי שהגוף הוא היחיד שמאחה עצמות כך גם הוא היחיד שמרפא גם תחלואות, אם ניתן לו את התנאים המתאימים להחלמה.
בתוך השאלה: מה גרם לאסתמה ? טמון הריפוי המלא מן המחלה.
התובנה שמחלה היא רק תסמין לרמז עבה שהגוף משדר לנו תוביל להחלמה.
בתורת הריפוי הטבעי מחלה = החלמה, בכל כך הרבה מובנים.
גולת הכותרת היא נטילת אחריות מלאה למצבינו הבריאותי, ראשית, על ידי היכרות עם עצמינו ושנית על ידי חיבור נקודות לוגי בעזרתו נסיק מסקנות אודות מוצא המחלה ומוצא הבריאות. באמצעות טיפול בשורשה נוכל להתגבר, להירפא, לצמוח ולהתחזק.
שם נרדף ל "היכרות גופנית" הוא " הוקרת חסד" כי הרי אותה מערכת, אליה אנו מתייחסים בקלות דעת, מאפשרת לנו לחיות ולחוות את כל הטוב שיש לעולם להציע תחת עומס החיים ה״מודרני״.
לא עשינו דבר בכדי לקבל את חווית העולם והיא הושאלה לנו בחסד ולא בזכות. מכאן עלינו להחזיר חסד ולהוקיר תודה במעשים אם אנו רוצים שאותו ה"כלי" בו אנו חיים את חיינו אכן ימשיך לאפשר לנו.
אם אנו מרגישים שהוא נלחם בנו, אין צורך להילחם בו חזרה אלא ראשית להכיר בו, שנית להבין מה המסר שהוא מנסה לומר לנו, ושלישית לטפל בו בהקשבה וסובלנות, מבלי לגרום נזק.
コメント